Rakennusten tiiviysmittaukset ammattitaidolla Tampereella ja Pirkanmaalla

Yhteystiedot

Eristyspalvelu Kupari Ky tekee rakennusten tiiviysmittaukset ammattitaidolla Tampereella ja muualla Pirkanmaalla. Löydämme vuotokohdat ja autamme parantamaan energiatehokkuutta. Teemme myös lämpökamerakuvaukset, ja saat meiltä eristykset laadukkaalla Termex-puhallusvillalla.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää monipuolisista palveluistamme! Ammattitaitoinen henkilökuntamme vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi.

Tiiviysmittaukset uudenaikaisella kalustolla

Rakennuksen tiiviysmittauksen avulla voidaan selvittää, onko talo hyvin tehty ja tiivis. Tiiviysmittaus tehdään uusiin rakennuksiin niiden valmistuessa. Sitä hyödynnetään myös korjausrakentamisessa. Teemme tiiviysmittaukset uudenaikaisella kalustolla, ja mittauksen avulla löydämme mahdolliset vuotokohdat.

 

Yleisiä vuotokohtia ovat seinien ja lattioiden liitoskohdat, ikkunoiden ja niiden karmien liitoskohdat, ulko-ovet ja esimerkiksi savupiiput. Ilmaa voi vuotaa myös esimerkiksi ilmanvaihtoa ja valokatkaisijoita varten tehdyistä läpivienneistä.

Kysy lisätietoja

Rakennuksen tiiviyden hyödyt

Rakennuksen ilmatiiviys vähentää energiankulutusta, kun lämpö ei pääse karkaamaan ja kylmä ilma työntymään sisälle. Myös kosteus- ja homevaurioiden riski pienenee, kun ilmankierto toimii tarkoituksenmukaisella tavalla. Tiiviissä tiloissa on myös miellyttävämpi olla, kun jaloissa tai niskassa ei tunnu vetoa.

 

Energiansäästöön liittyvistä syistä rakennusten tiiviysmittaus kuuluu rakennuksen energialaskentaan ja se huomioidaan e-todistuksessa. Hyvällä ilmatiiviydellä voi parantaa rakennuksen energiatehokkuusluokkaa,

Näin tiiviysmittaus tehdään

Ennen tiiviysmittausta suljemme ilmanvaihtokoneen, tiivistämme rakennuksen ilmanvaihtokanavat ja hormit, täytämme vesilukot sekä tarkastamme muun muassa ikkunat, ovet ja läpiviennit. Varsinaisen tiiviysmittauksen teemme lämpökameran tai merkkisavun avulla.

 

Pienemmät vuodot voi korjata jo mittauksen aikana. Siksi paikalle kannattaa pyytää myös ammattitaitoinen kirvesmies. Suuremmat korjaustyöt onnistuvat mittauksen jälkeen. Saat mittauksesta raportin, joka havainnollistaa löytyneet vuotokohdat ja kertoo mittauksessa saadun ilmanvuotoluvun.